Klassiska Vietnam 2018
Populär resa!

Klassiska Vietnam 2018

Vietnam har blivit ett mycket uppskattat resmål. Sedan mitten av 80-talet har landet genomgått stora förändringar och har utvecklats från fattigt jordbruksland till medelinkomstland. Vietnam fullkomligen sjuder av positiv energi och framåtanda! Följ med på vår populära Vietnamresa som startar i Hanoi i norr och avslutas i Ho Chi Minh City (Saigon) i söder.

Under resan får du uppleva några av Vietnams mest fantastiska sevärdheter som den sagolika Halong-bukten med sin arkipelag av sockertoppsformade småöar.

Dagsprogram:

Dag 1: Flyg till Hanoi.

Vi flyger från Göteborg till Vietnams huvudstad Hanoi i norra Vietnam.

Dag 2: Hanoi

Vår guide möter oss på flygplatsen när vi kommit igenom tullfiltret. Därefter åker vi till hotellet för incheckning. Övernattning i Hanoi. (Middag).

Dag 3: Hanoi

Idag väntar en heldagsrundtur vid Hanoi Kiem-sjön i den gamla stadskärnan där man bl a finner monumentet över hjälten Ly Thai To och ser därefter en vattendockteaterföreställning (en traditionell underhållningsform från norra Vietnam). Övernattning i Hanoi (Frukost, lunch och middag).

Dag 4: Hanoi – Halong-bukten

Efter frukost går färden genom det vackra nordvietnamesiska landskapet mot Halongbukten. Vi stiger ombord på vårt skepp som tar oss på en oförglömlig rundtur i bukten. Vi äter lunch (fisk och skaldjur) ombord, omgivna av en fantastisk övärld. Arkipelagen finns upptagen på Unescos världsarvslista och består av sockertoppsformade och djungelbeklädda småöar varav många har djupa men väl dolda grottor. Middag och övernattning ombord. (Frukost, lunch och middag).

Dag 5: Halongbukten – Ho Chi Minh City (Saigon)

Under förmiddagen fortsätter vår tur i Halongbukten. Under eftermiddagen återvänder vi till Hanoi för inrikesflyg till Ho Chi Minh City. Övernattning i Ho Chi Minh City. (Frukost, lunch och middag).

Dag 6: Tay Ninh och Cu Chi

Under morgonen beger vi oss till Tay Ninh där högkvarteret för Cao Dai-religionen ligger. Cao Dai är en synkretisk religion med inslag av buddhism, taoism, konfucianism, kristendom, hinduism och islam. Vi besöker det stora Cao Dai-templet som är vackert dekorerad med drakar och andra motiv från den symbolvärld som kännetecknar religionen. Med lite tur har vi möjlighet att bevittna någon av de ceremonier eller gudstjänster som dagligen äger rum här. Efter lunch åker vi till Cu Chi-tunnlarna som ligger 60 kilometer nordväst om Ho Chi Minh-staden. Tunnelsystemet var under Vietnamkriget Vietconggerillans viktigaste bas i Sydvietnam och nådde i princip alla byar i

Cu Chi-området. På plats blir vi bland annat förevisade hur gerillans olika fällor fungerade. De som vill kan gå ner i någon av de för turister anpassade (och säkra) tunnlarna. Övernattning i Ho Chi Minh City. (Frukost, lunch och middag).

Dag 7: Stadstur

Dagen inleds med en stadsrundtur under vilken vi besöker Notre Damekatedralen, Huvudpostkontoret och Återföreningspalatset. Vi besöker därefter Krigsminnesmuseet som är ett av Vietnams mest besökta museer. Eftermiddagen har du fri för att upptäcka staden på egen hand. Övernattning i Ho Chi under vilken du får uppleva stadens främsta sevärdheter. I närheten av Vietnams politiska centrum Ba Dinhtorget ser vi landsfadern Ho Chi Minhs mausoleum, hans boningshus och Enpelarpagoden – en av de mest kända symbolerna för Hanoi. Därefter besöker vi Litteraturens tempel tillägnat den kinesiske filosofen Konfucius. Efter lunch åker vi cykeltaxi genom Hanois äldre kvarter med anor från 1200-talet. Vi besöker omgivningarna runt Hoan Minh-staden. (Frukost och lunch).

Dag 8: Ho Chi Minh-staden

Dagen fri att upptäcka Ho Chi Minhstaden på egen hand. Det finns också möjligheten att mot tillägg följa med på en dagsutflykt till Mekongdeltat. Övernattning i Ho Chi Minh-staden. (Frukost).

Heldagsutflykt till Mekongdeltat Efter frukost åker vi till Ben Tre-provinsen 85 km söder om Ho Chi Minhstaden för att ta en båttur i Mekongdeltat. Under turen gör vi strandhugg vid några av öarna och besöker bland annat en kokosnötsgodistillverkare och en biodling där vi dricker honungste. Vi går en kortare promenad på en av huvudöarna och får njuta av tropisk frukt och lyssna på traditionell musik typisk för Mekong deltat. Under slutet av turen åker vi roddbåt längs en liten kanal och får uppleva den vackra naturen på nära håll. Vi är tillbaka i Ho Chi Minhstaden under den sena eftermiddagen. Lunch Ingår.

Dag 9: Ho Chi Minh-staden och hemfärd

Dagen är fri att på egen hand ytterligare utforska Ho Chi Minh-staden. Lokalguiden ger gärna förslag på intressanta platser att besöka. Du kan till exempel besöka något av stadens museer eller ta en tur till Cho Lon som är Ho Chi Minh-stadens Chinatown, känd för sina vackra gamla tempel. Eller varför inte ta en shoppingtur? Här får man mycket för pengarna! Under kvällen transfer till flygplatsen och flyg till Sverige. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost).

Dag 10: Ankomst till Sverige

Vi beräknas vara framme i Göteborg vid lunchtid.

Bokning och pris:

Nytta & Nöjes resor till Vietnamn med avresa den 23 januari eller den 4 februari 2018 är slutsålda!

Vi erbjuder därmed nya bokningsmöjligheter för vår populära resa! Följ med Nytta & Nöje till Vietnam på ytterligare en avresa som sker den 13 februari 2018.

Du betalar endast 16 900 kr (ordinarie pris 19 900 kr).

Allt detta ingår i priset: Flygresor Göteborg – Hanoi och Saigon – Göteborg.

Regionalflyg Hanoi – Saigon, alla flygskatter, 4-stjärniga hotell i delat dubbelrum med frukost, måltider och utflykter enligt program, engelsktalande lokalguider, svensktalande reseledare.

Kan beställas mot tillägg:

Enkelrum 5 200 kr, reseförsäkring 450 kr, avbeställningsskydd 6 % av resans pris, heldagsresa till Mekongdeltat 600 kr lunch ingår.

Pris ingår inte:

Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 40 totalt per.

Boka din resa via Nytta & Nöjes bokningslänk eller uppge din Nytta & Nöje-kod när du bokar på mail: bokning@phoenixtravel.se eller ring: 031-14 77 33. Begränsat antal platser.

För att ta del av erbjudandet behöver du vara inloggad och ha en aktiv prenumeration.