Donaukryssning 9 dagar! Följ med på en fantastisk seglats från Passau till Budapest med underbar natur, härliga matupplevelser och storslagna huvudstäder.
18-26 april

Donaukryssning 9 dagar! Följ med på en fantastisk seglats från Passau till Budapest med underbar natur, härliga matupplevelser och storslagna huvudstäder.

Följ med på en fantastisk seglats från Passau till Budapest med underbar natur, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Helpension inkl. dryck under kryssningen samt hela 6 utflykter ingår samt gratis anslutning från Göteborg och påstigningsorter söderut längs E6:an mot Malmö. Avresa: 18 april. Pris 13.995:-

Bokningslänk finns längst ner om du är inloggad.

Allt detta ingår i resan:

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum i Tyskland på vägen ned och hem
 • 6 övernattningar i dubbelhytt ombord på MS Verdi
 • 8 frukostar (dag 2 – 9)
 • 5 luncher (dag 3 – 7)
 • 8 middagar (dag 1 – 8)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykt: Magnifika Melk
 • Utflykt: Vindistriktet Wachau
 • Utflykt: Romantikens Wien
 • Utflykt: Wienerkonsert med sköna toner
 • Utflykt: Vackra Bratislava
 • Utflykt: Praktfulla Budapest

Information:

Datum: 18 – 26 april
Pris: 13.995:- för del i dubbelhytt
Tillägg för enkelhytt: 995:-

Dagsprogram:

Dag 1, lördag: Avkoppling & äventyr
Malmö – Kassel: Efter en gratis anslutningsresa med påstigning någonstans från Göteborg och söderut längs E6:an på morgonen samlas vi på lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för resan ut i Europa. Snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg. Guiden berättar om resan och städerna på vägen. Framåt kvällen når vi Kassel och bekväma InterCity Hotel som dukar för middag, ca 65 mil från Malmö.

Dag 2, söndag: Bayern hägrar
Kassel – ombordstigning i Passau: I dag väntar vackra vyer på vår resa till treflodsstaden Passau. Vi färdas genom Bayern och på eftermiddagen når vi Passau där vi välkomnas ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Verdi, ca 53 mil. Vi checkar in i våra hytter och äter en välsmakande middag ombord.

Dag 3, måndag: Njut av flodlivet
Passau – Grein: På ­morgonen påbörjar vi vår härliga kryssning på Donau, koppla av och njut av de vackra vyerna. Mitt på dagen anländer vi till livliga Linz där det finns tid för egna strövtåg ­genom den trevliga staden. Vi fortsätter ­sedan vår resa till den charmiga byn Grein, vackert inramad av ­böljande ­kullar, där vi lägger till för natten. På ­kvällen väntar ännu en god ­middag.

Dag 4, tisdag: Vackra Wachau
Grein – Krems: I dag ­besöker vi Melks praktfulla barockkloster och den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau. Vi kryssar sedan vidare till dagens slutmål Krems.

Dag 5, onsdag: Wien, Österrikes stolthet
Krems – Wien: Under natten kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien. Vi ankommer på morgonen och har sedan en hel dag på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får du se om du följer med din Scandoramaguide på de välplanerade utflykterna.

Dag 6, torsdag: Vattenvägen till Bratislava
Wien – Bratislava: Vid lunchtid säger vi Auf Wiedersehen till Wien och på vår vattenväg möter vi under eftermiddagen Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där du får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar din kunniga guide om stadens spännande historia. Efter middag ombord kastar vi loss och under natten seglar vi vidare mot Ungerns huvudstad.

Dag 7, fredag: Donaus drottning
Bratislava – Budapest: På morgonen når vi Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Verdis restaurang där vi tar farväl av personalen.

Dag 8, lördag: Dresden – Elbes juvel
Landstigning i Budapest – Dresden: I dag färdas vi genom Ungern, Slovakien, Tjeckien och vidare till Tyskland och delstaten Sachsens ståtliga huvudstad Dresden, ca 67 mil. Vi checkar in på komfortabla Achat Premium Hotel och äter en sista gemensam middag.

Dag 9, söndag: Hemma igen
Dresden – Malmö: Denna sista dag tillsammans reser vi genom Tyskland till färjan Rostock-Gedser. Via Danmark når vi snart Sverige och ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö, ca 62 mil. På kvällen avgår den kostnadsfria anslutningen upp längs E6:an mot Göteborg.

 

Utflykter:

Magnifika Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Låt dig imponeras av ­barockens glans och prakt.
Ingår i resans pris

Vindistriktet Wachau
När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Ingår i resans pris

Romantikens Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Ingår i resans pris

Wienerkonsert med sköna toner
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse du kommer att minnas!
Ingår i resans pris

Vackra Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Ingår i resans pris

Praktfulla Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Ingår i resans pris

 

 

Skaffa prenumeration!

Få tillgång till Erbjudanden från 119 kr/mån.

Redan kund?

Perfekt! Då är det bara att logga in för att ta del av erbjudandet.